a a a

Werkwijze

 

Hooronderzoek
Moet u in een gesprek steeds vaker navragen wat er gezegd wordt? Wordt een gesprek lastig wanneer u het onderwerp niet mee krijgt of wanneer u in groter gezelschap bent? Moet uw radio of tv de laatste tijd steeds wat harder?
Heeft u twijfels over uw gehoor maak dan een afspraak voor een hooronderzoek.

Onze hooronderzoek wordt in een geluidsstille cabine gemeten en bestaat uit drie onderdelen.
1) Luchtgeleiding
2) Beengeleiding
3) Spraak

Ook kunnen er indien noodzakelijk testen worden gedaan om de gevoeligheid van het oor te meten. De zogenaamde onaangename luidheidstest om overgevoeligheid voor harde geluiden te kunnen meten.(hyperacusis)
Uiteraard kunt u ook bij ons terecht wanneer u al een recept heeft van een KNO arts of audiologisch centrum. Wij adviseren u graag aan de hand van uw audiogram welk hoortoestel het beste bij uw gehoorverlies past.

Afspraak maken voor een uitgebreid hooronderzoek
Het is wel verstandig om een afspraak te maken voor hoortest, aangezien een uitgebreid hooronderzoek toch een uur in beslag neemt.

Hoortoestel advies / proef hoortoestel starten
Samen met u kijken we met welk hoortoestel het meest geschikt kan zijn rekening houdend met uw leeft situatie en wensen. Vervolgens zullen wij het hoortoestel voor u bestellen en maken wij een aanpasafspraak met u. Tijdens de proefperiode van 2 maanden kunt u zelf ervaren welk hoortoestel het prettigste klinkt en comfortabel zit en beste bij u past.

Aanpassen hoortoestel
Wanneer wij het hoortoestel binnen hebben gekregen maken wij een aanpas afspraak met u.
Tijdens deze afspraak zullen we het hoortoestel naar uw gehoorverlies instellen, speechmappen (hiermee meten we exact de versterking van het hoortoestel in combinatie met uw eigen oor) en geven wij u advies over hoe u het hoortoestel in de praktijk dient te gebruiken.
Wanneer u de hoortoestellen op uw oren heeft zult u vaak erg moeten wennen aan de geluiden die u nu weer verneemt.
In de praktijk zult u weer moeten wennen aan de ‘nieuwe’ geluiden, dan u gewend bent, zoals uw eigen stem en de stemmen van anderen en deze nu anders klinken. Wennen aan hoortoestellen is een soort leerproces, wennen aan allerlei geluiden die u al vaak jaren kwijt was die u doormiddel van hoortoestel weer terug worden gegeven.

Controles
Tijdens uw proefperiode zullen wij verschillende controle afspraken met u inplannen om zo samen te bekijken wat uw ervaringen zijn in de praktijk. En ook om zo uw hoortoestel(len) zo optimaal mogelijk bij te stellen aan de hand van uw bevindingen.
Wanneer u meer gewend bent aan het hoortoestel, kunnen wij samen met u bekijken welk hoortoestel u graag naast het huidige hoortoestel wilt uitproberen. Om zo het beste te vergelijken en te ervaren welk hoortoestel voor u  het meest geschikt is.

Wel of geen vergoeding van uw zorgverzekering
De mate van uw gehoorverlies is bepalend of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw zorgverzekering. U ontvangt een vergoeding bij een gehoorverlies van 35 dB per oor. Echter is uw soort polis en zorgverzekeraar doorslaggevend voor de hoogte van uw vergoeding.

Uiteraard is het ook mogelijk het hoortoestel zelf aan te schaffen. Zelf kopen = zelf bepalen en keuzevrijheid.
Komt u gerust binnen voor een vrijblijvend advies, wij informeren u graag over de verschillende hoortoestellen en hulpmiddelen. Voor een hoortest is het verstandig om een afspraak te maken.