a a a

Werking Lyric


Werking Lyric

Lyric versterkt geluiden door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van het oor. De Lyric-microfoon en -luidspreker verbeteren deze eigenschappen. Een speciaal ontworpen batterij zorgt ervoor dat de Lyric maandenlang goed kan functioneren binnenin de gehoorgang.


Wat is Lyric ?

Lyric is het eerste en enige langdurig te dragen 100% onzichtbare hoortoestel. Lyric-hoortoestellen worden op comfortabele wijze in de gehoorgang geplaatst door een erkende Lyric partner en kunnen 24 uur per dag en zeven dagen per week in het oor worden gedragen. In tegenstelling tot veel andere hoortoestellen wordt de Lyric volledig in de gehoorgang geplaatst en maakt deze gebruik van de anatomie van het oor om een natuurlijke geluidskwaliteit en -oriëntatie te bieden.


Hoe lang gaat elk Lyric-hoortoestel mee ?

Lyric gaat tot 3 maanden mee. De vervangfrequentie kan echter verschillen van persoon tot persoon. De levensduur van de batterij hangt af van de omstandigheden van het oor, de mate van gehoorverlies en het ruisniveau in de omgeving.

Lyric in losse componenten afgebeeld

Uit welke componenten bestaat een Lyric ?

Het toestel bestaat uit een microfoon, luidspreker, geluidsverwerkingscircuit en batterij. Het geheel wordt omhuld door biocompatibele zachte schuimafdichtingen die zodanig zijn ontworpen dat ze de gehoorgang volgen.


Hoe wordt het volume aangepast worden ?

Wanneer Lyric geplaatst is, kunnen patiënten het volume en instellingen aanpassen met het SoundLync™-aanpasinstrument. Het aanpasinstrument bevat een speciale magneet die gebruikers aan hun sleutelhanger kunnen vastmaken (de magneet is niet veel groter dan een sleutel).


Heeft oorsmeer invloed op de werking van Lyric ?

Lyric heeft een gepatenteerde mechanische en coatingtechnologie die zijn ontwikkeld om het toestel te beschermen tegen vocht en oorsmeer. Wanneer het toestel uit het oor wordt genomen, wordt hierbij vaak het opgehoopte oorsmeer ook verwijderd. Wanneer bij een patiënt een nieuw toestel geplaatst wordt, wordt zijn/haar oor gecontroleerd en, indien nodig, het oorsmeer verwijderd.


Wilt u meer informatie over Lyric neem dan contact met ons op.

Hardenberg: 0523-712280
Rijssen: 0548-712300