a a a

Ontstaan van het bedrijf

Onstaan van het bedrijfStegeman Hoortechniek Hardenberg opende 15 mei 2008 een speciaalzaak in Hardenberg.

Een speciaalzaak voor alles op het gebied van horen en heeft al ruim 60 jaar ervaring in het aanpassen van hoortoestellen, wat al 3 generaties teruggaat in de tijd.

Het familiebedrijf werd 140 jaar geleden in 1878 gestart vanuit Coevorden met een juweliers- en optiekafdeling. In 1936 vestigt Stegeman zich in Hardenberg en vanaf 1940 aan de Markt te Hardenberg.

Willie Stegeman kleindochter van de oprichter drijft de zaak samen met haar echtgenoot Jurre Goris. Ook dochter Irma gaat in de zaak samen met haar echtgenoot Huib du Mez. In 1958 had Jurre Goris naast de juwelen en de optiek ook oog voor de slechthorenden en startte in 1958 een afdeling hoortoestellen erbij. In 1988 werd de afdeling juwelen, na 18 inbraken en pogingen daartoe, leeg verkocht. Stegeman Hardenberg ging vanaf dat moment verder als speciaalzaak voor horen en zien.

In de afgelopen 20 jaar groeide het bedrijf voorspoedig en werd Stegeman een begrip in de regio voor optiek en hoortoestellen en alles wat daarbij verder van toepassing was.

Ook Monique du Mez (dochter van Irma en Huib du Mez) wilde graag in het bedrijf en trad in 1999 in dienst en slaagde na 3 jaar studie als audicien. In 2008 was het zover dat Stegeman hoortoestellen van de Markt verhuisde naar de Stationsstraat 5e. Om daar in een winkel met 150 m2 oppervlakte, de modernste apparatuur en 3 aanpaskamers iedereen van dienst te kunnen zijn die problemen hebben met het gehoor. De hooronderzoeken worden afgenomen in een geluiddichte cabine waarmee aan de hoogste graad van hoortesten wordt voldaan.

Stegeman hoortechniek kent al 60 jaar het fenomeen van een proefperiode waarin diverse merken hoortoestellen vrijblijvend kunnen worden getest alvorens de klant zelf in samenspraak met de audicien zijn keuze bepaald. Het motto is dan ook dat Stegeman Hoortechniek geen hoortoestellen verkoopt, maar hoortoestellen aanpast.

Er wordt gewerkt met alle merken hoortoestellen en geen keuzebeperking van 1 of 2 merken. Ook de modernste en kleinste hoortoestellen zijn hier volop uit te proberen want bij Stegeman Hoortechniek staat uw gehoorverlies centraal.

Door de regelmatige bijscholing zijn de dagelijks aanwezige audiciens op de hoogte van de nieuwste technieken en dus ook van de modernste hoortoestellen in elke prijsklasse. In 2007 kreeg Stegeman Hoortechniek de StAr (Stichting Audicienregister*) erkenning hetgeen inhoudt dat de kwaliteit en deskundigheid van de gediplomeerde audiciens en de wijze van bedrijfsvoering aan de hoogste eisen voldoet.

Aangezien de klanten uit de verre omgeving steeds meer behoefte hebben aan kwaliteit en vakmanschap is Stegeman Hoortechniek sinds 22 oktober 2008 ook in Rijssen te vinden. Ook hier staat een modern bedrijf met de nieuwste apparatuur en uiteraard wordt u geholpen door gediplomeerde audiciens.

Sinds 2011 mag Stegeman Hoortechniek zich ook Triage/Plus audicien noemen.
De Triage/Plus Audicien is de audicien die u het hoogste kwaliteitsniveau biedt. Deze audicien is StAr (Stichting Audicienregister; het keurmerk in de hoorbranche) gecertificeerd audicien en heeft aanvullende opleidingen doorlopen om otoscopie en audiometrie goed uit te kunnen voeren. Deze criteria zorgen ervoor dat u voor een indicatie van uw gehoorprobleem niet meer langs de huisarts en de KNO-arts hoeft.

Kortom een kwaliteitsbedrijf met de vestigingen in Hardenberg en Rijssen dat klaar is voor de toekomst en zeker de moeite van een bezoekje waard is.

Monique du Mez, Yvonne du Mez, Jorinde Brink en Edwin Pluimes verwelkomen u graag in de winkel!