a a a

Overige producten

Er zijn verschillende hoorhulpmiddelen voor de slechterhorende, zowel voor een hoorstoesteldrager als een niet hoortoesteldrager.
U kunt o.a. bij ons terecht voor:


Wek- en waarschuwingssystemen (deurbel, rookmelder, wekker met flitslamp of trilschijf)

Het Lisa RF signaleringssysteem maakt akoestische signalen zichtbaar of voelbaar in de vorm van lichtflitsen of trilimpulsen, zoals u dit wilt. Vanaf nu mist u geen enkel signaal meer, waar u ook bent, in huis of in de tuin. Thuis of in luide omgevingen, bijvoorbeeld op het werk, biedt Lisa RF de zekerheid dat u altijd bereikbaar bent. Voor mensen met hoorverlies zijn Lisa signaleringssystemen reeds lang een beproefd hulpmiddel. Vooral in de periodes waar geen hoortoestellen wordt gedragen (bijvoorbeeld ‘s nachts). Daarom omvat het assortiment ook flits- en trilwekkers met de volledige functionaliteit van een Lisa ontvanger.


Werkplekaanpassing

Comfort-Digisystem-productline-2010

Als je gehoor afneemt, wordt het lastig om waarschuwingen op te vangen en hoor je soms niet wat er precies gebeurt. Zo kunnen risicovolle situaties ontstaan, o.a. op de werkplek. Daarnaast verlies je bij gehoorverlies niet alleen maar “geluid”, maar ook communicatie. Vooral in een rumoerige omgeving (denk aan een restaurant of een werkplaats) is het lastig om de gesprekken te volgen, terwijl tijdens vergaderingen ook slecht articulerende sprekers slecht gevolgd kunnen worden. Zo wordt functioneren moeilijker en val je door verminderde communicatie ook buiten de groep.

Gelukkig kunnen we voor al deze situaties maatwerk leveren.


Solo apparatuur

Bij ernstige slechthorendheid kan solo apparatuur een uitkomst bieden om in de moeilijke situatie beter te kunnen verstaan.

Via een draadloze microfoon kunt u beter verstaan bij lawaai en over afstand, u kunt de microfoon op tafel leggen of bij uw gesprekspartner omhangen.De (externe) microfoon dempt achtergrondlawaai en houdt u in contact bij de luistersituatie, wel dient de hoortoesteldrager een ontvanger te dragen dit kan a.d.h.v. een kastje om de nek of via geïntegreerde ontvangers in het hoortoestel.

Phonak heeft een nieuwe draadloze microfoon met Multibeam-technologie.

De Theorie is eenvoudig: hoe meer gesproken woorden u kunt horen, hoe meer
u van communicatie kunt genieten.
MultiBeam-Technologie is een innovatieve Roger microfoonfunctie van Phonak.
Deze technologie biedt u een uniek spraakverstaan in groepsgesprekken, zoals tijdens vergaderingen of in drukke restaurants.

Door gebruik te maken van microfoons die geluid vanuit zes richtingen opvangen, kan spraak in een straal van 360 graden worden opgevangen en berekend. De richting met de helderste spraak wordt automatisch geselecteerd. Het resultaat: het spraakverstaan wordt in een groepsgesprek bij 75 dBA lawaai met maximaal 61% verbeterd ten opzichte van alleen hoortoestellen.

TV-Luisterhulp

De nieuwe luisterhulpen van Sennheiser zijn gemakkelijk in gebruik en zullen het geluid van uw favoriete programma’s flink verbeteren. Er zijn 2 draagstijlen beschikbaar om uit te kiezen:

Een lichtgewicht kinbeugel-model dat comfortabel in uw oren ligt zonder druk uit te oefenen op uw slapen of in de weg te zitten van uw bril of haar.

Een draadloos toestel met clip: hiermee heeft u de vrijheid om het systeem met uw favoriete hoofdtelefoon te gebruiken voor een nog hogere geluidskwaliteit. Ook geschikt voor gebruik met hoortoestellen die over een T-stand beschikken via een inductielus.

Voor vrijwel alle hoortoestellen is er een TV adapter beschikbaar waar uw hoortoestellen aan gekoppeld kunnen worden voor de perfecte geluidsbeleving van uw favoriete TV of Radio programma’s